UNA OPORTUNITAT PÚBLICA PER A LA JOVENTUT

Aquest matí estava asseguda a l´autobús mentre estava llegint un llibre. Un ancià amb bastó estava dret perquè no hi havia seients lliures. Llavors eixa escena ha provocat la rápida reacció de dos joves els qui conversaven asseguts. S´han alçat ràpidament per oferir el seient a l´ancià.

Encuentra tu profesor ideal

Aquest fet m´ha fet reflexionar sobre com eixe gest passa desapercebut, es considera “natural, lògic” però quan són accions negatives o no tan negatives perquè no deixa de ser joventut a la recerca de diversió i a vegades inconsciència, les seues males accions són ressaltades a so de bombo i plateret.

De manera que la imatge transmesa sobre la joventut és pèssima. És dolentíssim la concepció d´aquests falsos prejudicis perquè estem condemnant el nostre futur, frustem als joves en fer-los creure que d´ells no eixirà gens bo i en definitiva, acabem amb qualsevol esperança futura.

Els joves són persones amb virtuts i defectes com qualsevol col-lectiu d´edat però a més a més, els joves actuals tenen una particularitat afegida són la generació més ben preparada i això necessariàment s´ha de notar i lloar.

Quants joves coneixes que "no estudien-ni treballen" enfront de joves que "estudien-treballen" o bé concilien la faceta acadèmica i professional? És una minoria el percentatge de joves "NINI" encara que el seu número s'amplifica en els mitjans de comunicació. A part tampoc s'explica la realitat d'aqueix "drama" de joves "perduts o desil·lusionats" amb la vida que no saben en què invertir el seu temps i futur...

Encara així, insistisc els joves que construeixen des del present amb el pensament en una inversió de futur són més i a vegades han de continuar construint en la incertesa contínua sense albirar una llum d'esperança primerenca. El lema de "continua caminant malgrat que no saps on et condueixes" és una permanent i el continuarà sent mentre els impedim la concessió d'una oportunitat.

Una oportunitat que comença amb no "prejutjar-los" i confiar en ells perquè malgrat les "borratxeres-taboles-paraulotes" hi ha "talent" per potenciar. Només és qüestió d'intentar entendre la seua edat i orientar-los cap a la superació de si mateixos i de tot allò que aparentment és inofensiu però a la llarga els fa mal... Perquè siguem sincers, aquests joves de hui dia més que mai no emmalalteixen de "neciesa" sinó de "joventut" i "prejudicis socials".

Canviem la nostra imatge sobre ells i progressivament aconseguirem que els mitjans de comunicació no contribuïsquen a distorsionar la vàlua de la joventut amb males notícies a penes anunciades i no explicades. En poques paraules, potenciem el positiu i transformem els defectes en llum per fer un futur millor que comença per la confiança necessària en aquests joves per continuar caminant-construint...

Utiliza nuestro Buscador Inteligente
© 2007 - 2024 Tus clases particulares Mapa web: Profesores particulares| Academias y centros